ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτηρια νερο
1,5 ποτηρια ζαχαρη
1 πορτοκαλι
φλουδα απο μανταρινι
2 ξυλακια κανελλα κευλανης
8 κομματια γαριφαλο
χυμο απο μισο λεμονι
1 κρασοποτηρο μελι καλο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
500 γρ αλευρι μαλακο
100 γρ συμιγδαλι ψιλο
1κγ μπεικιν
1/2 κγ σοδα μαγειρικης
2 κγ κανελλα σκονη
1 κγ γαριφαλο σκονη
1/4 κγ μοσχοκαρυδο σκονη
30 γρ ζαχαρη αχνη
200 ml φρεσκο χυμο πορτοκαλι
200 γρ ηλιελαιο
90 γρ ελαιολαδο
1/2 σφηνακι λικερ της αρεσκειας σας ή ουισκι ή κονιαk
καρυδια για πασπαλισμα